vinterväg_239791807

Rätt däck i vinter

Mellan 1 december och 31 mars måste det sitta vinterdäck på din bil, och mellan 1 oktober och 15 april har du rätt att ha det om det råder vinterväglag. Byt däck i tid så att blixthalkan inte överraskar dig! Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss!

Det är viktigt att kontrollera mönsterdjupet på däcken som du är på väg att sätta på. Vinterdäck måste enligt lag ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter, men 4 – 5 millimeter och över är att rekommendera. Lever däcken inte upp till detta är det dags att köpa nya. Om
du behöver köpa nya däck ska du se till att de har någon av märkningarna M+S, M.S, M&S, M-S, MS eller Mud and Snow – alla bevisar att däcket är godkänt för vinterväglag. Se också till att lufttrycket på dina däck är rätt. Information om vilket lufttryck som är aktuellt för just dina däck finns i bilens instruktionsbok, eller hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Kom också ihåg att alla fyra däcken på bilen måste vara av samma typ – du får alltså inte ha dubbade däck bak och sommardäck fram eller tvärtom. Detsamma gäller om du drar ett släp – alla däck, bilens och släpets, måste vara av samma typ.