hand wiping water on black car

Skinande ren bil – så här gör du!

Det är inte svårt att få sin bil skinande ren om du vet hur du ska gå tillväga. Tar du  dig tiden till att handtvätta din bil så kommer du definitivt bli nöjd med resultatet. Så här får du det bästa resultatet!

Det här behöver du: Avfettningsmedel, Svamp, Bilvax, Dammsugare, Fönsterputs, Tyg (gammal t-shirt eller lakan), Tvätthink, Tandborste, Diskborste och Microfiberduk.

Steg 1: Avfettning
Förarbetet för att få bilen skinande ren börjar med att applicera avfettningsmedlet över hela bilen och låt det verka, spola sedan av.

Steg 2: Spolning
Spola bort all smuts och medel, se till att du har bra tryck i vattnet så att det mesta försvinner. Använd en diskborste när du tar fälgarna.

Steg 3: Schamponering
Använd dig av en REN tvättsvamp och arbeta i cirkelrörelser med svampen. Börja med den övre delen på karossen för att sedan gå neråt. Spola av, torka av med mikrofiberduk och kontrollera att du inte har smutsrester kvar innan du tar nästa steg.

Steg 4: Vaxning
Applicera vaxet med hjälp av en svamp och använd försiktiga rörelser. Använd en mikrofiberduk eller annan mjuk trasa för att torka av.

Steg 5: Dammsugning
Dammsug noggrant och ta bort allt skräp och grus som finns i bilen. Ta ut mattorna och spola även av dem.

Steg 6: Inredning
Rengör hela inredningen i bilen med en fuktad trasa och inredningsmedel. Var noggrann med att rengöra knappar, klädsel och panel. Har du skinnklädsel använder du bara en lätt fuktad trasa och smörjer in klädseln med skinnbalsam.

Steg 7: Fönsterputsning
För ett komplett resultat så bör du också rengöra fönsterna på bilen noggrant.

Steg 8: Genomgång
Kolla så att bilen är helt ren. Finns det några fläckar som du har missat så åtgärda det med en fuktig trasa.

p.s. Om din bil är rejält matt i lacken – testa att använda en mild rubbing och polermaskin med dubbla kuddar efter steg 3 för att locka fram glansen. Obs, testa på en liten yta först – rubbing är egentligen ett slipmedel och ska användas försiktigt.