En bra historia lever länge

Ivar Ericsson eller ”Bil-Ivar”, Norrlands okrönte bilkung, började med två tomma händer.

Han föddes som nummer tre i en syskonskara på fem. Uppväxten kantades förutom av folkskolan till största del av skogsarbete men även arbete i faderns lanthandel. I unga år växte intresset mer och mer för affärer. Till en början drevs diverse handel runt om i byarna innan begagnade bilar blev produkten nummer ett.

På 50-talet vann bilismen mark. Antalet privatbilar i Jämtlands län var 1955 uppe i 11 500 bilar och fem år senare fanns mer än 20 000. Bröderna Åke och Ivar Ericsson bestämde sig för att starta eget. Korna hade avvecklats från hemgården i Svedje så ladugården anpassades till bilverkstad. Åke blev mekanikern och Ivar stod för bilförsäljningen.

Så småningom ville bröderna satsa på egen agentur, så man tog kontakt med Renault som blev deras första bilmärke. Några år senare kom BMW och Peugeot. Företaget flyttade sedan in till centralorten Hoting och en större bilhall. Genombrottet för Ivar kom 1968 genom samarbete med Philipsons och Mercedes Benz – 1969 stod de första bilarna klara för leverans.

Resten är historia.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag - Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00

Hitta till oss

Öppettider

Måndag-Fredag 08.00-17.00